Papiamentu

 

        English

Bodemprocedure UTS Chippie Prepaid

In het kort geding tegen UTS gaf de rechter een procedureel vonnis (slechts één eiser kon niet opkomen voor alle belanghebbenden). Daarom spant Consumenten Belangen Curaçao nu een bodemprocedure aan tegen UTS. Heb jij ook Chippie Prepaid en ben je het niet eens met de nieuwe algemene voorwaarden? Meld je dan aan als mede-eiser!

card_chippie_front_ang5_300px.png
Waar gaat het over?

Op 1 september 2020 wijzigde UTS haar algemene voorwaarden voor Chippie Prepaid in die zin dat de actuele belperiode drastisch werd verlaagd. Gold in de oude voorwaarden een termijn van 60 dagen, in de nieuwe voorwaarden kan de consument met een upload van Naf 5 nog maar 15 dagen zelf bellen, met een upload van Naf 10 nog maar 30 dagen, ook al heb je nog voldoende beltegoed. UTS beoogde daarmee haar omzet met 200 tot 300% te verhogen.

 

KORT GEDING

Een van de Chippiehouders op Curaçao, Maria van Os, spande - met de steun van bijna 100 Chippiehouders - een kort geding aan tegen UTS  met de eis deze nieuwe algemene voorwaarden te laten vervallen omdat deze voorwaarden onredelijk, onbillijk en nodeloos bezwarend waren.  De rechter velde een procedureel vonnis (geen inhoudelijk) waarin werd gesteld dat eiser niet kon opkomen voor meerdere deelnemers, maar gaf onder andere aan dat UTS haar klanten had misleid en sprak UTS aan op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid naar de "kleine uploaders".

 

CONSUMENTENORGANISATIE

Om SAMEN namens meerdere consumenten te kunnen procederen werd de Stichting Consumenten Belangen Curaçao opgericht (uiteraard kun je ook voor individuele consumentenproblemen bij ons terecht).

SAMEN STERK!

Download het formulier voor aanmelding 

SAMEN STAAN WE STERK

Download