NO GO bij Omni

Een cliënte kocht een 'side by side' refridgerator op basis van huurkoop bij Omni Jan Noorduynweg. De volgende dag werd de refridgerator geleverd en cliënte wachtte vervolgens 24 uur met aanzetten. De koelkast werkte echter niet. Cliënte meldde dit bij OMNI maar OMNI geeft niet thuis: "U heeft nog niks hoeven te betalen", "Het ligt aan uw elektriciteit". Consumenten Belangen Curaçao belde naar OMNI maar OMNI blijft beweren dat het probleem bij de elektriciteit van cliënte ligt en wil dus geen andere refridgerator leveren. Kortom: OMNI heeft een ondeugdelijk product geleverd en dient volgens de wet de niet-werkende refridgerator te vervangen door een goed werkende.

Cliënte heeft wettelijk het recht om de koopovereenkomst te ontbinden. Consumenten Belangen Curaçao heeft een brief opgesteld namens cliënte voor de ontbinding van de koopovereenkomst.

WAARSCHUWING: OMNI houdt zich aan geen enkele wettelijke bepaling. Bij huurkoop vraagt OMNI een rente van 36% per jaar. In tegenstelling tot bij een lening, blijft bij huurkoop de verkoper de eigenaar van het product totdat de allerlaatste termijn is betaald. Dit houdt in dat de verkoper het product direct kan terugvorderen als er een betalingsachterstand is.

 

UPDATE 1: Nadat OMNI de post op onze Facebookpagina heeft gelezen heeft Omni nog diezelfde middag de refridgerator omgewisseld bij cliënte, met het verzoek om deze post te verwijderen. Even wachten totdat zeker is dat deze wel werkt! Wellicht dat OMNI in het vervolg onmiddellijk de service kan leveren waar klanten recht op hebben.

UPDATE 2: Omni publiceert in de media een lijst met de volledige namen van wanbetalers, dus we laten deze post ook maar gewoon staan!